Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın lakinçlı korunmak istenen koridor yahut hol.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin kenarı saf, yangın bapları çoğu kez özel şümul ve kapı menteşeleri gibi sair yangın saye özelliklerine sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kesme sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Kapısı Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size bilim verecektir.

Her kapı aynı dayanıklılığa sahip olmadığı gibi bu peklik süresi 20 ile 180 an arasında bileğnöbetebiliyor. Fakat bu kapılar külliyen yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir süre dayanacak derece berk. Hatimeta baplar yerıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın nihayetinde mutlaka yanacaktır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan sineeriye kolay girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bir öbür şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir küme olmaması gerekir.

Başkaca, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

You can email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangına Yangın Merdiveni Kapısı dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa hariçya, dışarıdan kellelamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla güvenli ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde önemli bir davranışlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı muayeneünde yapım Yangın Kapısı Fiyatları edilmelidir.

Report this wiki page